Науково-педагогічні працівники Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка продовжують активно підвищувати свою кваліфікацію за допомогою програми «Акредитація освітніх програм: механізми забезпечення якості вищої освіти в К-ПНУ».

Цього разу обговорили методику поєднання навчальної та дослідницької діяльності освітнього процесу, різні підходи до організації дослідницької роботи студентів, зокрема проведення науково-дослідних робіт у межах навчальних дисциплін, використання практичних завдань для розвитку дослідницьких навичок тощо (спікери: проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Світлана Миронова; керівник відділу наукової роботи, доцент кафедри педагогіки та управління навчальним закладом Тетяна Франчук).

Також поспілкувалися про організацію студентського самоврядування та проаналізували його роль в забезпеченні якості вищої освіти (спікер: голова профкому студентів, аспірантів та докторантів Юлія Штефанко). Зокрема розглянули питання розподілу студентських представників, їхню участь у різноманітних засіданнях, роботі вчених рад, які функціонують в університеті, допомогу здобувачам вищої освіти від профкому студентів, аспірантів та докторантів, комунікацію з адміністрацією закладу освіти, врахування побажань і пропозицій студентів щодо змін у програмах.

Також практичними порадами поділилася модератор програми, керівник навчально-методичного відділу, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Гудима, яка особливу увагу звернула на неформальну та інформальну освіту як здобувачів, так і науково-педагогічних працівників.

Гаранти ОП отримали певний обсяг нових знань та ідей, які вони зможуть використовувати у своїй професійній діяльності.

Продовжуймо підвищувати якість освіти разом!

Пресцентр

Поєднання навчальної та дослідницької діяльності освітнього процесу, студентське самоврядування: відбулося п’яте заняття програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників